[Update] 1.1.9 update thread (latest beta 1 macOS 32/64, M1 & Win release 30/6/22)

@dallasrose…do you want to take an audio recording or do a video of the clicks and pops? Also can you let me know what OS you are running?

Thanks,
Gavin.

Mac OS Monterey 12.0.1. Yes I can make a recording, but I see a lot of complaints here, clearly there’s just something wrong with it, and has been for a long time.

Hey guys

Does 1.1.8 work with logic X in rosetta mode? Running macos 12.3 but some of my go to plugs don’t run natively yet.

I’m also ready for the era of pops and clicks to end :confused:

1 Like

any progress? i have to export a one shot out of sub lab and put it into some other sampler to use it. it’s totally insane please fix it

Hey @everyone,

We’ve uploaded a new beta that has a fix for the pops and clicks!

Check it out at the links at the topic of the post, which have all been updated.

Hey @dbmagic yes! Should work no problem.

Check out the beta we just posted (links are updated at the top). I think we’ve gotten to the bottom of the pops and clicks :pray:

Hey @dallasrose please try the installer links we just posted now - the updated links are at the top :point_up_2:

1 Like

just installed from the above link… twice (the intel mac installer). in logic, the AU shows as ‘1.1.4 (R418)’… not 1.1.8. is this the new beta, or…?

EDIT: please let me know what’s up! was happy to get this, but not sure if it’s actually the updated AU…)

I had the clicking issue when tested on FL studio with the latest install.
I changed the plugin to “Use fixed size buffers” and “Process maximum size buffers” to get it to behave.

It seemed to happen less often or less audibly in Ableton.

@rrahim What buffer size are you using in Ableton?

Also can you inform me of the version number you see when you click the top left hand corner “sublab” logo?

@fisherking we’re seeing quite often Logic will report the old version, du to the AU cache. I had the same problem yesterday here when testing but it went away when I restarted my computer. What version of macOS are you running?

Thanks,
Gavin.

Ok, I’ve test again here and it seems that Logic is maintaining a cache of the plug-in unless there is some oversight we’ve missed.

What we’ll do is in the next build set the macOS installer to force you to shut down Logic before allowing you to proceed. with the installation.

I’m on M1 now! :slight_smile: Just wanted to say the SubLab disk image installer art is awesome. Will report any new issues I hear…

am on monterey (the 12.5 beta). if this is the new beta, will check it out over the weekend, and report back if anything

@fisherking yes, it is a new beta…we’re about to update the installers due to an issue with the installer on macOS

Ok, new betas are up, we’ve adjusted the installer so that it works correctly.

FLStudio Buffer size is 512 (using ASIO driver)
Ableton using the same Buffer and ASIO driver as FLStudio.

Version is 1.1.8 (R436)

I’ve only noticed it on Ableton on some presets after switching to the preset on the first note and not again.

(It’s perfectly usable as it is, just reporting in case it helps)

1 Like

@rrahim, you’re noticing a click on the first note after changing a preset?

Thanks for having a look, really appreciate the help :+1:

same links above? ok downloaded will check out this weekend & report any issues/madness/dope basslines… :upside_down_face:

1 Like

Same links @fisherking! Thanks for the help!

1 Like